Een verliefd gevoel wordt helaas niet altijd gedeeld met de persoon waar jij je tot aangetrokken voelt. Het kan namelijk zijn dat hij zijn liefdespijlen op iemand anders heeft gericht. Dit kun je controleren met de onderstaande signalen die laten zien of hij verliefd is op een ander.

De vriendenzone

Als hij verliefd is op een ander, dan sta jij zo goed als zeker in de vriendenzone. Als jij niet precies weet of dit het geval is, dan kun je dit heel makkelijk controleren. Probeer maar eens met hem te flirten en let op zijn reactie. Als hij je toenadering negeert en rustig tegen je praat alsof er niets aan de hand is, dan weet je eigenlijk al dat hij niet bepaald geïnteresseerd is.

Aantrekkingskracht

Hij straalt en kan maar niet stoppen met praten over dat ene meisje. Dan moet ik je helaas teleurstellen, want dit is toch echt het grootste signaal dat hij verliefd is op een ander. Je kunt dit ook voelen als hij samen met haar in een ruimte is, zijn aantrekkingskracht naar haar is onvermijdbaar en jouw kans bij hem is op dat moment erg klein.

Communicatie verminderd

Misschien heb je af en toe contact met de jongen waar je zo verliefd op bent. Toch hoeven die kleine gesprekjes  in zijn ogen helemaal niets te betekenen. Want als hij je niet dagelijks belt, sms’t of e-mailt dan zit hij met zijn gedachten waarschijnlijk ergens anders. Als je aan hem vraagt waarom je zo weinig hoort, dan verzint hij smoesjes om geen antwoord te hoeven geven. Simpel gezegd verminderd de communicatie tussen jullie omdat hij verliefd is op een ander.

Zijn woordkeuze

Als je zo dapper bent om je gevoelens aan hem te vertellen dan loop je nogal een risico. Het kan namelijk zijn dat hij je ziet als een goede vriendin en je daarom duidelijk maakt dat hij de vriendschap niet wil verpesten. Als zulke woorden uit zijn mond komen dan kun je hem maar beter geloven. Hij kan nou eenmaal niet verliefd op je worden als hij liever een ander heeft.