Als ik ergens niet tegen kan, dan is het wel dierenleed. Dus toen ik het filmpje van Tessa, een gehandicapt hondje dat gered is, tegenkwam wilde ik dat graag met jullie delen.

Afgelopen januari werd puppy Tessa door haar baasjes gedumpt bij een asiel in Los Angeles. Het kleine, witte beestje was er heel slecht aan toe en had eigenlijk helemaal geen levenslust meer in zich. Annie Hart, van de Bill Foundation een organisatie die zich inzet voor verwaarloosde honden, hoorde van haar bestaan. Nadat ze Tessa had bezocht, besloot ze het dove beestje dat niet kon lopen mee naar huis te nemen om haar beter te maken.

Annie Hart en Tessa bezochten verschillende dokteren en het werd duidelijk dat het beestje hydrocephalus, water op haar hersenen, had. Hoewel de dierenartsen volgens de Huffington Post er niet zeker van waren dat Tessa weer gezond zou worden, besloot Annie haar toch te laten behandelen.

Van doodziek naar speels en blij

Haar redder legde het gevecht van Tessa, van een weerloze pup tot een blij en speels hondje, vast op camera. In het 5 minuten durende filmpje zie je dan ook hoe het gehandicapt hondje gered wordt. Kortom, houd de tissues maar bij de hand, want deze video is een regelrechte tranentrekker.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”43018″]