Kennismaken met interesses van je vriend is belangrijk in een relatie. Want misschien deel jij wel dezelfde passie of wil je er juist meer over weten. Kijk daarom mee naar het rijtje van jongens en hun hobby´s.

Vissen

Als we het dan toch over hobby’s van jongens gaan hebben laat ik dan maar alvast beginnen met wat ik de saaiste vind. Want ik kan namelijk niets begrijpen aan de lol van vissen. Op zich lijkt het mij best rustgevend om lekker aan de waterkant te zitten, maar daar houdt het voor mij dan ook wel op. Toch vinden jongens vissen nou eenmaal erg leuk en dat heeft zo zijn voordelen. Naast het vangen van een diertje, voelen zij namelijk de spanning van de jacht en kunnen tegelijk hun thuisomgeving ontvluchten.

Voetbal

Jonge mannen zijn dol op voetbal kijken en willen meestal ook graag zelf tegen een balletje trappen. Er zijn altijd types die in deze sport doorslaan en werkelijk over niets anders kunnen praten. Toch zijn er aardig wat meiden die de liefde voor voetbal waarderen en zelfs delen. Ook ik vind het leuk om af en toe een wedstrijdje op televisie te kijken en de spanning mee te maken. Ik moet wel toegeven dat ik liever de knappe looks van Gregory van der Wiel of David Beckham zie.

Pokeren

Ook pokeren is een veel voorkomende hobby van jongens. Het spelletje wordt vaak online gespeeld, maar kan bijvoorbeeld ook tijdens een pokeravond met vrienden plaatsvinden. Voor jongens is dit namelijk belangrijk voor verschillende redenen. Het potje kaarten is geliefd om het winnen van geld, sociale redenen en om de spanning. Hoewel ik denk dat pokeren best leuk kan zijn, heb ik het eigenlijk nog nooit geprobeerd. Volgens mij is dit spel best moeilijk onder de knie te krijgen en vind ik het best een beetje beangstigend dat het verslavend kan zijn.

Gamen

Is jouw vriend niet weg te slaan achter zijn online spel of geeft hij liever al zijn geld uit aan bijvoorbeeld een Xbox? Dan is zijn hobby waarschijnlijk gamen en deze interesse deelt hij met een heleboel andere jongens. Toch vind ik dit echt verschrikkelijk en ik ken genoeg meiden die mijn mening delen. Hoe je het ook bekijkt, verschil moet er zijn want onze liefde voor make-up wordt namelijk ook niet begrepen. Ik hoop voor jou dat je vriendje niet dagen en nachtenlang bezig is met gamen. Want zo wordt niet alleen zijn sociale leven vergald, maar het is ook nog eens verslavend.

Muziekinstrumenten

Eigenlijk vind ik het bespelen van een muziekinstrument best een leuke hobby van een jongen. Bedenk je eens in hoe romantisch het is als jouw vriendje een liedje voor je zingt, terwijl hij gitaar speelt. Misschien is dit beeld een beetje cliché en wil een jongen juist helemaal niet dat je in de buurt komt als hij druk is met zijn geluidmaker. Zij vinden het namelijk heerlijk om in hun eigen wereld te zijn en met creativiteit een eigen nummer te maken.