Jullie zijn super verliefd en vinden elkaar geweldig, maar toch zijn jullie bang dat de afstand een probleem is. Dan zijn hier een paar tips die ervoor kunnen zorgen dat zo’n lange afstandsrelatie toch werkt.

Zorg dat jullie op één lijn zitten

Het is erg belangrijk dat jullie op één lijn zitten wat betreft de bedoeling van jullie relatie. Maak duidelijke afspraken over bijvoorbeeld het wel of niet daten met andere mensen en wat jullie met de relatie willen bereiken. Een relatie kan alleen werken wanneer jullie er hetzelfde over denken, zo niet dan zullen er misverstanden ontstaan die uiteindelijk de relatie kunnen verpesten.

Probeer elkaar vaak te spreken

Elkaar vaak spreken is één van de manieren om de lange afstandsrelatie te laten werken. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om met elkaar te communiceren bijvoorbeeld via Skype of WhatsApp. Zorg wel dat jullie elkaar niet te vaak spreken, want het is niet de bedoeling dat de gespreksstof opraakt.

Houd jezelf bezig

Het is belangrijk dat je jezelf bezighoud. Wanneer je niks te doen hebt, zul je sneller de neiging krijgen om te gaan denken over hoe erg je jouw geliefde mist. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het erg belangrijk is om leuke dingen te blijven doen. Breng bijvoorbeeld meer tijd door met familie en vrienden of zoek een interessante hobby. Zo voel jij je minder alleen en heb je, wanneer jullie elkaar weer spreken, iets om over te vertellen.

Blijf samen dingen doen

Trotseer de afstand en blijf samen dingen doen. Er zijn genoeg activiteiten die jullie kunnen doen zonder op dezelfde plek te zijn. Spreek bijvoorbeeld af om tegelijkertijd een film te kijken of boek te lezen en bespreek deze via Skype. Het zal je nog verbazen hoeveel plezier jullie kunnen hebben, zonder dat jullie samen zijn.

Zorg dat het spannend blijft

Zorg ervoor dat de relatie spannend blijft. Verras elkaar met iets anders dan een telefoontje. Stuur je verre liefde bijvoorbeeld onverwachts een liefdesbrief of cadeau. Spontane acties en verrassingen kunnen een grote boost geven aan de relatie en zorgen ervoor dat jullie niet in een sleur belanden.

Besteed de tijd samen goed

Zorg dat de tijd die jullie samen kunnen doorbrengen goed wordt gebruikt. Doe zoveel mogelijk leuke dingen en ga bijvoorbeeld naar een pretpark. Soms kan het gewoon fijn zijn om een dag samen op de bank door te brengen en films te kijken, maak hier dan ook tijd voor. Zelf vond ik dit eigenlijk een van de fijnste dingen om te doen met mijn verre liefde.

Haal herinneringen op

Een manier waardoor jullie met elkaar verbonden blijven is door het maken van nieuwe en ophalen van oude herinneringen. Zijn jullie bijvoorbeeld naar een festival geweest, denk dan samen terug aan hoe leuk jullie het daar hebben gehad. Dit zal het gevoel terugbrengen van dat moment. Ook is het leuk om belangrijke datums te vieren, door elkaar bijvoorbeeld iets te sturen dat die datum opnieuw betekenis geeft.

Heb geduld en vertrouwen

Geduld en vertouwen zijn waarschijnlijk twee van de belangrijkste dingen in een lange afstandsrelatie. Laat zien hoe je de ander vertrouwt en waardeert. Blijf positief en vertrouw erop dat het werkt. Het leuke aan een lange afstandsrelatie is dat het een geweldig gevoel geeft wanneer jullie elkaar weer zien, onthoud dus dat geduld beloond.