Het is bijna Valentijn en daarom de perfecte tijd om het over liefde te hebben. Iedereen krijgt wel eens te maken met een hevige verliefdheid, een gebroken hart en romantische cadeautjes. Maar weet jij ook dat hier betekenissen aan verbonden zijn? Kijk maar eens mee naar de onderstaande feitjes over liefde.

Rozen zijn een symbool

Sommige meiden vinden het krijgen van een bos rozen eigenlijk veel te cliché. Toch moet je hier nog maar eens goed over nadenken. Een roos is namelijk een groot symbool voor liefde en waardering. En dat niet alleen, de volledige betekenis van de bloem verschilt ook nog per kleur. Rode rozen staan voor passie, wit betekend toewijding en met een roze roos wordt verlangen bedoeld. Daarnaast moet je goed opletten of je een bos krijgt zonder doornen, want dit symboliseert ook nog eens liefde op het eerste gezicht.

De perfecte jongen bestaat niet

Hoe graag we het ook zouden willen, de perfecte jongen bestaat helaas niet. Het heeft daarom ook geen zin om van de ene relatie naar de ander te gaan om hiernaar te zoeken. De enige keer dat iemand volgens jou perfect is, is op het moment dat jij verliefd bent. Je probeert dan namelijk alle negatieve eigenschappen in een positief daglicht te zien. Jij denkt dat hij op dat moment niets fouts kan doen, terwijl de werkelijkheid misschien wel heel anders is.

Liefde en lust zijn niet hetzelfde

Hoewel je het misschien niet los van elkaar kunt zien, betekenen liefde en lust absoluut niet hetzelfde. Het zijn ten slotte ook verschillende emoties. Lust is een erotisch gevoel die je alleen kunt oplossen door met iemand het bed te delen, terwijl liefde absoluut niet door een aantal vrijpartijtjes stopt. De beste oplossing is dan ook door deze gevoelens met elkaar te combineren. Zet dan ook alle feiten over jouw contact met die leuke jongen op een rij. Als je een goed gesprek niet in je opsomming terugvindt, dan weet je eigenlijk al genoeg.

Een liefde kan voor altijd zijn

Misschien geloof je niet in een eeuwige relatie, maar toch kan een liefde wel voor altijd zijn. Natuurlijk ben je de eerste paar jaren ontzettend verliefd en wordt dit met de tijd steeds iets minder, dat is namelijk heel normaal. Het is op dat moment dan ook de truc om over te schakelen naar elkaar trouw blijven en respect te hebben voor wat jullie liefde betekend.

Jongens kunnen wel romantisch zijn

Meiden het is waar, jongens kunnen wel romantisch zijn. Ze hebben alleen een duwtje in de juiste richting nodig. Vertel hem wat je leuk vindt of waarvan je gelukkig wordt, hij onthoudt dit soort dingen echt wel. Jammer genoeg is het mannelijke geslacht niet zo creatief als wij, maar ze doen wel hun best.