14 februari is de dag van de liefde. Wil jij iets bijzonders doen, maar weet je nog niet wat? Hieronder staan dan een aantal creatieve manieren om Valentijn te vieren.

Papieren hartjes

Wil jij op een leuke manier een kaartje maken voor Valentijn? Dan kun je altijd nog papieren hartjes gaan knippen en deze versieren. Het is misschien een beetje kinderachtig, maar het is wel een creatieve manier om je liefde te uiten. Plak het vol met foto’s, verschillende tekstjes, kleine hartjes, niets is te gek. Als je dit toch nog iets te saai vindt, kun je er ook een kalender of vlaggenlijn van maken.

Samen koken

Valentijn kun je ook vieren door lekker samen te gaan koken. Je leert niet alleen elkaars smaken kennen, je kunt ook samen gaan flirten in de keuken. Kies een bijzonder gerecht of stel samen een liefdevol menu samen. Er is toch niets leukers dan deze gerechtjes samen aan het einde van de dag op te eten.

Romantische avond

Ben jij dol op kaarslicht, chocola en zwoele muziek? Organiseer dan voor Valentijn een romantische avond. Misschien vind je vriendje dit eigenlijk een beetje te veel van het goede, maar dat hoort de pret niet te drukken. Als hij weet dat jij hier erg van geniet, dan kun je alles uit de kast halen en er een mooi moment van maken.

Herbeleef je eerste date

Een andere manier om creatief te zijn op 14 februari is door je eerste date te herbeleven. Ga bijvoorbeeld naar hetzelfde restaurantje als toen en bestel hetzelfde eten of drinken. Jullie hebben hier beiden vast mooie herinneringen aan en dat is op Valentijn mooi meegenomen.

Schrijf een brief

Ben jij niet echt een prater, maar wil je wel iets bijzonders doen voor Valentijn? Schrijf dan een brief naar je vriendje. Vertel hem op deze manier waarom je zo gek bent op hem. Hij waardeert heus wel dat jij hiervoor de tijd hebt genomen. Om het nog creatiever te maken, kun je een foto van jullie samen op het papier zetten. Lijkt dat je niet leuk, een soort van watermerk met daarop een mooie tekst?

Muziek luisteren

Als je samen binnen bent, dan kun je ook met elkaar naar muziek gaan luisteren. Er zijn namelijk ontzettend veel liefdesliedjes die de gezellige en romantische sfeer oproepen. Kies de leukste nummers uit en geniet samen van Valentijn. Je kunt ook samen een cd maken die jullie favoriete nummers bevat.