Sommigen mensen vinden het geen sport, maar met mijn aantal jaren ervaring weet ik wel anders. Er is veel inspanning bij nodig. Hiernaast is het ook een vorm van kunst. Kort gezegd, dansen is een gezonde en creatieve bezigheid.

Van hiphop tot ballet, dansen kent veel verschillende stijlen. Dit maakt het voor vrijwel iedereen mogelijk om zichzelf via dans te kunnen uitten, als dat je wilt. Waar ballet zich meer bezighoudt met het elegante en sierlijke, is hiphop als dansstijl veel stoerder en oogt het soms zelfs agressief.

Mij spreken hiphop en dancehall het meeste aan. Ik heb een paar jaar hiphoplessen gevolgd en deze dansstijl is voor mij erg interessant. Hiphop uit zich niet alleen in dans, maar ook in kleding en muziek. Hiphop is door de jaren heen steeds populairder geworden, dit mede met dank aan de bekende tv-show: America’s best dance crew.

Dancehall

Dancehall is als dansstijl in Nederland niet erg bekend. Het komt oorspronkelijk uit Jamaica en is ontstaan dankzij de dancehall muziek. Dat is muziek waarop ik echt niet stil kan zitten. Het is een redelijk seksueel getinte manier van dansen, dus dat moet je wel durven. Deze dansstijl is onder andere te zien in de videoclips van verschillende artiesten.