Vandaag is de winnaar van de H&M Design Award 2013 bekendgemaakt. De prijs is dit jaar uitgereikt aan Minju Kim uit België. De Nederlandse inzending van Thom Barends is helaas niet in de prijzen gevallen.

De 26-jarige Minju Kim, die oorspronkelijk uit Zuid-Korea komt, heeft niet alleen de titel gewonnen van de H&M Design Award 2013 maar ook een bedrag van 50.000 euro. Daarnaast krijgt zij een eigen show bij de Mercedes-Benz Fashion Week in Stockholm en wordt een gedeelte van haar ontwerpen verkocht in geselecteerde H&M winkels.

De Dear my Friend collectie van Minju Kim, heeft de vakjury ervan overtuigd dat zij thuishoort in de internationale modewereld. Volgens de ontwerpster zijn haar kledingstukken geïnspireerd op emoties van mensen en het werk van Ito Junji, een Japanse striptekenaar.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”42015″]

Publieksprijs

Toch is er nog een andere winnares geroemd om haar werk, de Duitse Alba Prat heeft namelijk de publieksprijs gewonnen. Hierdoor heeft zij de kans gekregen om in Londen stage-ervaring op te doen bij modeontwerper Jonathan Saunders.