Hoewel we het niet graag bekennen, hebben wij meiden veel gewoontes waar jongens niet zo blij van worden. Soms stellen zij zich aan, maar af en toe mogen wij ook best wat meer rekening met hen houden. Om jou daarmee te helpen, volgen hier een aantal dingen die jongens echt irriteren.

Te aanhankelijk

Constant om hun aandacht vragen, is iets wat veel jongens niet fijn vinden. Vaak krijgen ze zo de indruk dat je veel te aanhankelijk bent. Ook schets je geen goed beeld van jezelf, wanneer jij bijvoorbeeld de hele tijd wilt weten waar hij is. Op die manier lijkt het namelijk alsof jouw hele leven om hem draait. Laat zien dat je ook even zonder zijn aandacht kan. Jongens houden van onafhankelijke meiden, niet van types die lijken op een klein zusje.

Teveel berichtjes

Een ander ding waar jongens zich enorm aan kunnen irriteren, is wanneer wij meiden hen teveel berichtjes sturen. Na één of twee sms’jes heeft hij de boodschap heus wel begrepen. Bedenk ook dat hij soms geen tijd heeft om gelijk te antwoorden. Jij zit tijdens een avondje uit met jouw vriendinnen toch ook niet de hele tijd op jouw mobiel te kijken?

Jezelf afkraken

Jongens ergeren zich er dood aan, wanneer jij jezelf de hele tijd loopt af te kraken. “Mijn kont is te dik” en “Oh, ik zie er vandaag echt niet uit,” zijn van die termen waar zij gauw genoeg van hebben. Daarbij help jij jezelf zo ook niet, want op die manier letten zij er juist op. Vervang al die negativiteit eens door “Zie ik er vandaag niet goed uit?” en geheid dat je een leuke reactie terugkrijgt.

Overdreven reageren

Met al onze wisselende emoties, hebben jongens soms geen zin meer om ons bepaalde dingen te vertellen. Zij houden er namelijk totaal niet van, wanneer wij overdreven op iets reageren. Dit is natuurlijk niet fijn, omdat wij zo het gevoel krijgen dat zij zich voor ons afsluiten. Wees geen drama queen en denk even na voordat je iets zegt. Vaak begrijp je na eventjes nadenken, dat de reactie die jij in de eerste instantie wilde geven, eigenlijk nergens op sloeg.

Constant zeuren

Wanneer wij meiden constant zeuren, worden jongens helemaal gek. Eigenlijk spreekt dit voor zich, maar toch blijven we het doen. Vaak komt dit, omdat wij soms de neiging hebben om van de meest kleine dingetjes een probleem te maken. Natuurlijk zijn er soms goede redenen om ergens over te klagen, maar probeer het te voorkomen.

Badkamer hangen

Iets waar wij meiden erg goed in zijn, is uren in de badkamer blijven hangen. Ja, we houden ervan om lang voor de spiegel te tutten. Jongens maken wij hier echter minder blij mee. Ten eerste vinden zij het veel mooier als we er niet bijlopen als een opgemaakte Barbiepop. Daarbij irriteert het hen ook heel erg, als ze heel lang op jou moeten wachten. Zeker, omdat het naar hun idee nergens voor nodig is.

Samen winkelen

Niet alle jongens vinden dit even erg, maar toch houden de meeste er niet van om samen met ons te winkelen. Vaak komt dit, omdat wij meiden erg besluitloos zijn wanneer het gaat om onze aankopen. We hangen uren in de winkel, passen van alles aan en uiteindelijk nemen we maar twee kledingstukken mee naar huis. In hun ogen is dit natuurlijk totaal verspilde tijd. Kortom, het is waarschijnlijk verstandiger om voor een dagje shoppen jouw beste vriendin mee te vragen.