We zijn alweer aan het einde van het jaar gekomen. Toch wil ik een aantal liedjes met jullie delen waarvan ik de afgelopen tijd erg heb genoten. Daarom staat hieronder de top 5 van mijn favoriete nummers van 2012.

1. Rihanna – Diamonds

Een van de meest besproken artiesten is toch wel de rebelse Rihanna. Het afgelopen jaar stond niet alleen haar relatie met Chris Brown in de spotlights, de 24-jarige zangeres kwam ook met een nieuw album Unapologetic. Op deze plaat is het nummer Diamonds toch wel het meest populair. De videoclip vind ik daarnaast ook prachtig.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”40915″]

2. Nicki Minaj – Freedom

Rapster Nicki Minaj valt niet alleen op met haar aparte looks, haar muziek is net zo bijzonder. Het nummer Freedom is misschien niet beland in de Nederlandse top 40, toch vind ik dat deze niet mag ontbreken in mijn rijtje met favoriete nummers. Dit komt vooral door de inspirerende tekst en de zwart-wit beelden.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”40918″]

3. Ne-Yo – Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself)

Een nummer waarvan ik een vrolijk gevoel krijg, is Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself) van Ne-Yo. De heerlijke beat zorgt al snel voor een lach op mijn gezicht. Daarnaast vind ik dat de stem van de R&B-zanger het liedje helemaal compleet maakt. In de videoclip kunnen we ook nog eens zijn knappe danspasjes en lichaam bekijken.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”40920″]

4. Drake ft. Rihanna – Take Care

Op muzikaal gebied vind ik de samenwerking van Drake en Rihanna echt geweldig. In het nummer Take Care laten beide artiesten een mooi geluid horen, die perfect op elkaar is afgestemd. De sterren horen daarom ook in mijn rijtje van favoriete artiesten. De clip vind ik jammer genoeg wel een tegenvaller, er gebeurt niet veel in en is hierdoor een beetje saai.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”40921″]

5. Justin Bieber en Nicki Minaj – Beauty And A Beat

Hoewel ik normaal gesproken geen fan ben van meisjesmagneet Justin Bieber, vind ik het nummer Beauty and a Beat met Nicki Minaj wel leuk. In dit liedje merk je dat de stem van het tieneridool volwassen begint te worden. Helaas is zijn gedrag in de video nog steeds een beetje jongensachtig. De combinatie van de artiesten vind ik in ieder geval geslaagd en daarom is het ook een van mijn favoriete nummers van 2012.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”40922″]