Een 15-jarige scholiere heeft op een verschrikkelijke manier een einde aan haar leven gemaakt. Ze besloot namelijk afgelopen dinsdagochtend bij een spoorwegovergang voor de trein te springen. Het meisje pleegde de zelfmoord onder ogen van een aantal klasgenoten.

Het bewuste meisje uit Staphorst was onderweg naar de AOC Terra school in Meppel, toen zij zelfmoord pleegde onder ogen van haar klasgenoten. De vmbo-scholiere heeft waarschijnlijk de wanhoopsdaad gepleegd vanwege erge pesterijen. Volgens De Stentor zou ze de namen van haar pestkoppen in een afscheidsbrief hebben genoemd.

De raad van bestuur van de overkoepelende Onderwijsgroep Noord is een onderzoek naar de daad en brief gestart. De getroffen school heeft ondertussen een speciale stilteruimte ingericht en slachtofferhulp ingeschakeld voor de leerlingen die getuigen waren van de tragische gebeurtenis.