Natuurlijk wil jij er voor de feestdagen weer bijzonder spectaculair uitzien. Het wordt daarom weer een flinke opgave om een outfit samen te stellen. Toch kun je met de onderstaande modetrends voor Kerst en Oud en Nieuw 2012 een hoop inspiratie op doen.

Glitter


Of je het nou leuk vindt of niet, glitter komt altijd terug in deze periode. Jasjes, broeken en accessoires zijn allemaal opvallend door de aanwezige pailletten en glimmertjes. De kleuren rood, groen en blauw zijn de meest bijzondere tinten waaruit je kunt kiezen. Maar ook het populaire zilver en goud ontbreken natuurlijk niet. Deze stijl kun je heel goed eigen maken door bijvoorbeeld een jurk of top met lovertjes te dragen.

Kant


Net als vorig jaar is kant een modetrend voor Kerst en Oud en Nieuw 2012. Deze winter zie je veel korte kanten jurkjes, maar ook een hoop tops en rokjes. Je kunt kiezen uit een outfit die neigt naar een gothic stijl of een die juist erg vrouwelijk is. Denk maar aan een zwarte jurk van kant en leer of een kanten rok in een nude tint.

Goud


Goud is dit jaar de kleur van de maand december. Bijna alle ontwerpers hebben deze magische tint wel in hun collectie verwerkt. De winkels hangen daarom ook vol met liefelijke goudkleurige jurkjes, feestelijke topjes en chique rokken en broeken.

Taille


Ook de taille is een modetrend die volledig in de aandacht staat. Het vrouwelijke zandloperfiguurtje is namelijk helemaal hot tijdens de feestdagen van 2012. Dit silhouet kun je creëren met een taillejurk van metallic stof of kant. Natuurlijk kun je ook gaan voor een peplum jurk, rok of topje.

Pak


Tot slot kun je dit seizoen niet om het enorme aanbod van broekpakken heen. Je kunt kiezen voor een exemplaar met kleur of prints, maar ook voor een elegante versie. Als je geen fan bent van deze modetrend voor Kerst en Oud en Nieuw 2012, dan heb je de optie om een jasje te combineren met een minirok.

Foto’s via Style