In Los Angeles zijn gisteravond voor de 40e keer de winnaars van de American Music Awards 2012 bekend gemaakt. De grootste winnaar was meisjesmagneet Justin Bieber die onder andere de award voor Favorite Pop/Rock Male Artist won.

De 18-jarige Justin Bieber ontving daarnaast tijdens de American Music Awards 2012 prijzen voor Artist of the Year en Favorite Pop/Rock Album. De zanger was nogal ontroerd over zijn prijzen, hij nam zelfs zijn moeder mee op het podium om haar speciaal te bedanken. Daarna verzorgde de tienerster een optreden met zijn liedje As Long As You Love Me en kwam Nicki Minaj hem vergezellen om hun gezamenlijke nummer Beauty and a Beat te laten horen. De rebelse rapster kon ook haar geluk niet op, zij won namelijk prijzen voor Favorite Rap/Hip-Hop Artist en Favorite Rap/Hip-Hop Album.

De American Music Awards 2012 werden uitgereikt in het Nokia Theatre in Los Angeles. Tijdens het muziekspektakel waren verschillende optredens te zien van onder andere Usher, No Doubt, Pink, Christina Aguilera, Taylor Swift en Pitbull. Daarnaast mochten sterren als Heidi Klum en de Backstreet Boys de awards uitreiken.

Winnaars American Music Awards 2012

 • Artist of the Year: Justin Bieber
 • Old Navy New Artist of the Year: Carly Rae Jepsen
 • Favorite Pop/Rock Male Artist: Justin Bieber
 • Favorite Pop/Rock Female Artist: Katy Perry
 • Favorite Pop/Rock Band/Duo/Group: Maroon 5
 • Favorite Pop/Rock Album: Believe – Justin Bieber
 • Favorite Rap/Hip-Hop Artist: Nicki Minaj
 • Favorite Rap/Hip-Hop Album: Pink Friday: Roman Reloaded – Nicki Minaj
 • Favorite Soul/R&B Male Artist: Usher
 • Favorite Soul/R&B Female Artist: Beyonc√©
 • Favorite Soul/R&B Album: Talk That Talk – Rihanna
 • Favorite Alternative Artist: Linkin Park
 • Favorite Adult Contemporary Artist: Adele
 • Favorite Latin Artist: Shakira
 • Favorite Electronic Dance Music: David Guetta
 • Favorite Country Male Artist: Luke Bryan
 • Favorite Country Female Artist: Taylor Swift
 • Favorite Country Band/Duo/Group: Lady Antebellum
 • Favorite Country Album: Blown Away – Carrie Underwood
 • Favorite Contemporary Inspirational Artist: tobyMac

Foto via American Music Awards