Vanochtend was het al vroeg druk voor de deur van de H&M. Want de collectie van Maison Martin Margiela voor H&M lag in de schappen. Maar ondanks dat er een rij stond, loopt de collectie niet hard.

Om 9.00 uur stond voor de H&M aan de Weversplaats in Den Haag een groep van ongeveer 120 vrouwen en mannen te wachten voor de Maison Martin Margiela collectie. Toen de deur eenmaal openging mochten de eerste shoppers naar binnen om hun slag te slaan.

Rond 11.00 uur ben ik nog even teruggegaan naar de H&M. In de winkel hing het hoekje van Maison Martin Margiela nog vol met kleding en er stonden ook een heleboel dozen met accessoires en schoenen. Er liepen wat vrouwen te snuffelen tussen de rekken en een verkoopster kwam met verschillende items aan toen iemand vroeg om een andere maat. Kortom, de Maison Martin Margiela voor H&M was dan ook duidelijk niet uitverkocht.

De verkoopsters die ik sprak vertelden mij dat het vanochtend wel even druk was geweest, maar dat het qua verkoop niet al te hard ging. Op mijn vraag hoe dat kwam, zei een verkoopster dat zij dacht dat het komt door de aparte stijl van de kleding. Overigens deel ik deze mening met haar. Maison Martin Margiela heeft een bijzondere stijl die niet iedereen aanspreekt, mijn smaak is het absoluut niet.

Update
Rond 18.00 uur ben ik nog even langs de H&M in Den Haag geweest. Ook ditmaal hing er nog volop kleding van Maison Martin Margiela en lagen er nog een hoop accessoires.