Zondagavond zijn Taylor Swift en Justin Bieber de grote winnaars van de MTV Europe Music Awards 2012 geworden. De sterren wonnen beiden maar liefst 3 awards, onder andere voor Best Female en Best Male.

Taylor Swift won ook awards voor Best Live en Best Look tijdens de MTV Europe Music Awards 2012en trakteerde het publiek met een optreden van het nummer We Are Never Ever Getting Back Together. De zangeres was dolbij met haar prijzen, tijdens haar speech liet ze weten haar succes in Europa ongelooflijk te vinden. Ook meisjesmagneet Justin Bieber werd flink beloond voor zijn zangkunsten, hij kreeg ook prijzen voor Best World Stage en Best Pop.

Opmerkelijk is wel dat Rihanna uiteindelijk geen prijs in ontvangst mocht nemen. De rebelse zangeres was namelijk 6 keer genomineerd voor onder andere Best Song en Best Video. Ook haar vriendin Katy Perry mocht dit jaar ondanks 3 nominaties niks mee naar huis nemen. Het lijkt wel alsof de populaire dames niet meer zo in trek zijn, zelfs Lady Gaga kreeg geen award.

De MTV Europe Music Awards 2012 werden uitgereikt in de Festhalle in Frankfurt. Miljoenen muziekfans keken wereldwijd naar optredens van onder andere Alicia Keys, The Killers, Carly Rae Jepsen, Pitbull en No Doubt. Daarnaast mochten sterren als Kim Kardashian en de Jonas Brothers awards uitreiken.

Winnaars MTV Europe Music Awards 2012

 • Best Male: Justin Bieber
 • Best Female: Taylor Swift
 • Best Pop: Justin Bieber
 • Best Song: Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
 • Best Look: Taylor Swift
 • Best Video: PSY – Gangnam Style
 • Best New: One Direction
 • Best Live: Taylor Swift
 • Best Hip Hop: Nicki Minaj
 • Best Rock: Linkin Park
 • Best Push: Carly Rae Jepsen
 • Best Alternative: Lana Del Rey
 • Best Electronic: David Guetta
 • Global Icon: Whitney Houston
 • Best World Stage: Justin Bieber
 • Best Worlwide Act: Han Geng (Asia Pacific)
 • Biggest Fans: One Direction

Foto via MTV