De ouders van BNN presentatrice Geraldine Kemper zijn slachtoffers geworden van een item van Spuiten en Slikken over drugsgebruik in Volendam.  Afgelopen zaterdagnacht werd hun huis met stenen bekogeld door een aantal woedende buurtbewoners.

Het programma kwam met een schokkende verklaring nadat het drugsgebruik in Volendam onderzocht. Daarvoor werd zelfs het water in de rioolwaterzuivering in Katwoude nagekeken. Hieruit bleek namelijk dat in Volendam en omstreken meer xtc en coke wordt gebruikt dan in de meeste grote Europese steden. De uitslag leidde daarom tot behoorlijk wat rep en roer in het vissersdorpje en hiervoor moest het ouderlijk huis van Geraldine Kemper het helaas ontgelden en werd het met stenen bekogeld.

Hoewel de moeder van de Spuiten en Slikken presentatrice thuis was, is er verder gelukkig niemand gewond geraakt. Getuigen hebben verklaard dat er 2 of 3 mannen wegrenden nadat de ruiten met bakstenen waren ingegooid, de politie onderzoekt het incident nu verder.

Toch zet ik mijn vraagtekens bij het zogenaamde gezellige Volendam. Het veelbesproken item over het slikken van pillen en snuiven van poeder wordt alsnog volgend weekend uitgezonden. Ik hoop dat de ouders van Geraldine hiermee rekening houden en zorgen voor extra beveiliging.

Foto via BNN