Een 15-jarig meisje is het slachtoffer geworden van een groepsaanranding op middelbare school. De scholiere van het Alphense Scala College werd tijdens een schoolfeest onzedelijk betast door verschillende leerlingen.

Op 1 november werd op het Scala College in Alphen aan den Rijn een schoolfeest georganiseerd voor de tweede en derde klas. Tijdens die avond werd een meisje op de dansvloer lastiggevallen door een groep van 11 medescholieren. Volgens omroep West dansten zij om het slachtoffer heen, terwijl 3 van hen het meisje betasten. De rest van de groep keek toe en greep niet in tijdens de aanranding.

Het slachtoffer heeft dezelfde avond nog aan de bel getrokken en aangifte gedaan bij de politie. De school heeft alle ouders per brief op de hoogte gesteld. Ook zijn een aantal leerlingen 1 tot 2 dagen geschorst.