Het wordt steeds kouder en het duurt dan ook niet lang meer tot de winter aanbreekt. Voor velen betekent dit tijd voor een nieuw kapsel en daarom vind je hier de haartrends voor winter 2012-2013.

Bouffant


Sla maar alvast wat bussen haarlak in, want de bouffant is als haarstijl erg populair. Met dit getoupeerde kapsel worden we een beetje meegenomen naar de jaren 60. Zo zie je maar, dat retro ook hip kan zijn.

Gevlochten of gedraaid


Een andere haartrend voor winter 2012-2013 is gevlochten of gedraaid haar. Deze haarstijl was onder andere te bewonderen bij de modeshows van Gucci en Emilio Pucci. Je kunt hier verschillende kanten mee op, want naast gevlochten haarstukken waren er bijvoorbeeld ook gedraaide plukken te zien.

Scheiding


Het is een simpele haarstijl, maar de scheiding was op de catwalk duidelijk aanwezig. Zowel zij- als middenscheidingen kwamen voorbij en komend seizoen is de keuze dan ook aan jou.

Gekleurd


Er kwam op de catwalk ook een bonte verzameling aan gekleurde kapsels voorbij. Zo gingen ze bij Prada voor dip-dyed haar en koos Jean Paul Gaultier ervoor om het haar rondom de scheidingen te verven. Mooi is het misschien niet altijd, maar saai kun je het zeker niet noemen.

Pony’s


Onder de haartrends voor winter 2012-2013 bevindt zich naast de schuine ook de lijnrechte pony. De tweede zorgt voor een geometrische look en was onder andere te zien bij Marni. Hoewel ik mij niet snel aan deze trend zou wagen, kan deze pony heel leuk staan in combinatie met een boblijn en zelfs met lang haar.

Accessoires


Natuurlijk mochten de accessoires niet uitblijven. Bij Dolce & Gabbana gingen ze voor barokachtige haarbanden en bij Rodarte waren haarspelden met sterren te zien. Deze accessoires zijn perfect voor als je een simpel kapsel in iets speciaals wilt veranderen.

Paardenstaart


De modewereld lijkt maar niet genoeg te krijgen van de paardenstaart, want onder de haartrends voor winter 2012-2013 bevindt zich ook deze klassieker. Maak jouw paardenstaart wel zo simpel en strak mogelijk, want in combinatie met krullen kwam dit kapsel op de catwalk niet voorbij.

Foto’s via Style