Jij doet je best en hij ook, maar toch werkt het niet. Denk jij dat je ook in zo’n situatie zit? Dan vind je hieronder 7 tekenen waaruit kan blijken dat jullie gewoon niet bij elkaar passen.

Geen chemie

Het eerste en waarschijnlijk belangrijkste teken dat jullie niet bij elkaar passen is wanneer jullie geen chemie hebben. Een voorbeeld hiervan is, dat warme gevoel dat jij normaal hoort te krijgen ontbreekt. Als er geen chemie is wordt het erg moeizaam om een relatie met elkaar te hebben, houd jezelf daarom niet voor de gek.

Onvolwassen

Het kan zijn dat jij heel volwassen omgaat met bepaalde situaties, terwijl hij zich op zulke momenten heel onvolwassen gedraagt. Dit kan erg vervelend zijn en zorgen voor grote irritaties. Natuurlijk kun jij hem wat leren, maar hij is je vriend en niet je kind. Zorg daarom dat je een relatie begint met iemand die zich volwassen kan gedragen, wanneer jij dat van hem verwacht.

Niks om over te praten

Jullie hebben niks om met elkaar over te praten en daardoor vallen er vaak ongemakkelijke stiltes. Dit is een teken dat jullie misschien toch niet zo goed bij elkaar passen. Het is belangrijk om gedeelde interesses te hebben, want daarmee heb je ook iets om over te praten. Is dit niet het geval, dan kun je weinig met elkaar beginnen.

Niet dezelfde religie

Wanneer jullie niet dezelfde religie hebben, hoeft dat geen ramp te zijn. Het ligt eraan hoe verschillend jullie religies zijn en hoe zwaar deze voor jullie meetellen. Vind jij jouw religie erg belangrijk, maar botst deze met die van je vriend, dan ontstaan er waarschijnlijk grote discussies over wat goed is en wat fout. Om deze reden is het handiger om iemand te zoeken met een gelijke religie.

Tegenovergestelde meningen

Jullie hebben dezelfde interesses, maar tegenovergestelde meningen. Zoals je begrijpt kan dit zorgen voor enorme discussies. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan over de politiek en het milieu. Zoek liever iemand die er dezelfde menig over heeft, om zo onnodige discussies te voorkomen.

Botsende persoonlijkheden

Een ander teken is wanneer jullie persoonlijkheden botsen. Ben jij een gevoelig type, terwijl het hem allemaal koud laat, dan zorgt dit geheid voor problemen. Zelf kan ik het ook beter vinden met mensen die op bepaalde gebieden op mij lijken en hoewel je vaak hoort dat tegenpolen elkaar aantrekken, denk ik toch dat je niet te verschillend moet zijn.

Irritante gewoontes

Hij snurkt heel hard, ruimt nooit zijn troep op en jij wordt gek van deze irritante gewoontes. Niemand is perfect en natuurlijk is het normaal je af en toe aan iemand te irriteren, maar als dit te erg wordt is dat een probleem. Ben jij door hem vaker geïrriteerd dan blij, dan moet je misschien accepteren dat hij toch niet de ideale vriend voor jou is.