Afgelopen zomer ben ik voor de derde keer geland in Turkije en heb ik genoten van heerlijke temperaturen, zee, strand en cultuur. Mijn favoriete vakantiebestemming is Marmaris, een toeristische badplaats met een gezellig uitgaansleven.

Onverwachts had ik besloten om met een vriendin op vakantie te gaan. Dit jaar hoefde ik niet lang na te denken over de plaats van bestemming. Ik heb in Marmaris eerder erg genoten, de keuze was daarom snel gemaakt. Daarnaast is een van mijn vriendinnen daarheen verhuisd voor haar grote liefde. Des te meer reden om hier nogmaals een bezoekje aan te brengen.


Ons hotel was nog geen 40 meter verwijderd van het strand. Heerlijk om vanuit je slaapkamer met je warrige hoofd een verfrissende duik te nemen in het heldere zeewater. Ook het stoere watersportcentrum lag vlakbij het hotel. Dit jaar heb ik voor het eerst op een waterscooter gevaren, wat een gave ervaring was dat! Ook het uitgaansleven mocht voor mij natuurlijk niet ontbreken, gezellig met je vriendinnetjes slenteren door de barstreet met een cocktailtje erbij. Het toppunt was toch wel de heerlijke hamam, een Turks badhuis waarin massages en verwennerijen centraal staan.


Marmaris heeft voor ieder wat wils, of je nou houdt van uitgaan, het liefst op het strand ligt, zoveel mogelijk cultuur wilt proeven of stoere activiteiten wil ondernemen. Deze badplaats van Turkije heeft alle ingredi├źnten voor een topvakantie.