We willen het liefst allemaal een leuke relatie met het perfecte vriendje. Helaas bestaan er veel jongens op de wereld waarvan je het beste ver uit de buurt kunt blijven. Daarom zijn hieronder 5 typen foute vriendjes omschreven zodat jij alvast gewaarschuwd bent.

Geen vrienden

Jij betekent de wereld voor hem en hij kan absoluut niet zonder jou leven. Erg schattig natuurlijk, maar eigenlijk heeft hij gewoon geen vrienden of een sociaal leven. Hij wordt jaloers als jij met vriendinnen afspreekt en geeft je een schuldgevoel omdat je het leuk hebt zonder hem. Verliefd zijn en lieve woorden tegen elkaar zeggen hoort natuurlijk bij een relatie. Pas wanneer hij letterlijk niet zonder jou kan leven en jij zonder hem de deur niet meer uit kan gaan, gaat het echt te ver. Zorg dus dat hij een eigen leven zoekt!

Bezet

Laat je hart nooit stelen door een jongen die al bezet is. Hij vindt jou alleen leuk als hij zich verveeld en je hebt hem nooit voor jezelf alleen. Deze jongen laat jou vaak geloven dat hij gaat stoppen met zijn huidige vriendin, terwijl hij het eigenlijk wel best vindt op deze manier. Hij geeft jou zogenaamde hoop voor een toekomstige relatie en dat is absoluut niet het geval. Mocht hij uiteindelijk toch zijn vriendin voor jou verlaten, dan weet jij eigenlijk nooit zeker of jij de enige bent en of hij jou niet belazert.

Schijnheilig

Het schijnheilige vriendje speelt zijn rol heel goed, alles lijkt dan ook vrij normaal. Toch moet je goed kijken naar de kleine foutjes in jullie relatie, bijvoorbeeld wanneer jij hem vraagt naar wat hij het afgelopen weekend heeft gedaan. Een schijnheilige jongen veranderd het onderwerp omdat hij jou niet wil vertellen waar hij echt was. Ook het opnemen van zijn telefoon doet hij niet als jij in de buurt bent. Je zult nooit te weten komen wie hij echt is, puur omdat hij veel voor je te verbergen heeft.

Stoer

Jongens vinden het nou eenmaal leuk om stoer te doen als zij op straat lopen en dat hoeft op zich ook geen probleem te zijn. Het geven van een grote mond is soms ook best een beetje spannend. Je moet alleen goed uitkijken of hij geen knopje heeft waardoor hij plotseling verandert. Hij moet natuurlijk geen agressief gedrag vertonen als jij in zijn ogen iets verkeerds zegt. Accepteer ook niet dat hij jou in het openbaar belachelijk maakt omdat hij zichzelf een stoere bink vindt.

Afpakker

De afpakker is op zoek naar een meisje die niet lekker in haar vel zit. Hij vindt het leuk om jou aan de haak te slaan zodat jij hem ziet als een held. Deze jongen is vooral op zoek naar een meisje waar het hart net is gebroken, gewoon omdat je dan kwetsbaar bent. Hij denkt zo dat jij hem eeuwig dankbaar bent voor zijn daad en slokt jouw energie volledig op. Ook zal hij tijdens elke ruzie duidelijk maken dat hij er voor jou was op je moeilijkste momenten zodat jij je schuldig voelt en hem niet verlaat.