Door een forste toename van het aantal studenten wordt het tekort aan studentenkamers in Nederland de komende jaren groter. Hierdoor wordt er gevreesd dat studenten nog langer moeten wachten voordat zij op kamers kunnen.

Volgens een onderzoek van Kences, een kenniscentrum voor studentenhuisvesting, zijn er in 2020 in de populaire steden 33.000 kamers nodig. Volgens de directeur Vincent Buitenhuis groeit het aantal studenten de komende jaren met 85.000, dit verklaart hij tegenover de NOS. Het tekort aan studentenkamers wordt hierdoor alleen maar groter.

Vorig jaar werd nog bekendgemaakt dat er tot 2016 ongeveer 16.000 kamers bij komen. Volgens Buitenhuis gaat dat lukken, maar is er nog heel wat werk aan de winkel om het aantal te verdubbelen. Hij hoopt dan ook dat investeerders, gemeenten en andere partijen willen helpen om dit voor elkaar te krijgen.

Gevolg

Als er niets gebeurt, moeten studenten volgens hem langer wachten voordat ze op kamers kunnen. Ook kunnen ze waarschijnlijk in het ergste geval helemaal niet op kamers. De organisatie wil dan ook hierover praten met de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken.