Het is jou vast niet onopgemerkt gebleven. Het kabinet is al een tijdje geleden gevallen en daarom mogen we op 12 september weer naar de stembus. Maar waarom zou je eigenlijk gaan stemmen?

Jouw stem spreekt!

Ten eerste, om als vrouw op te staan en je stem te laten horen. Kies voor de persoon die hetzelfde doel als jou voor ogen heeft en opkomt voor dezelfde belangen en interesses. Zodat je niet langer hoeft te balen over de verhoging van de btw prijs waardoor die jurk al helemaal onbetaalbaar wordt. Kortom, onderneem actie!

Omdat het kan

Denk aan alle vrouwen die vroeger zo hard hebben gevochten voor deze rechten. Pas in 1922 mochten wij in Nederland stemmen. De rijke man mocht in 1848 al stemmen en de gewone man werd hier in 1917 aan toegevoegd. Wij hebben gelukkig nu ook de mogelijkheid.

Niets te klagen

Als je niet stemt kun je ook niet zeuren over de politiek en de keuzes die ze maken. Ik heb er zelf ook wel een handje van. Ik ben bijvoorbeeld tegen de langstudeerboete. Of er een alternatief voor wordt gevonden is nog maar de vraag. Ik moet maar snel uitzoeken welke partij ook tegen de boete is.

Voor de discussie

Niet iedereen is even open over de keuze die zij maakt tijdens de verkiezingen. Toch is het best leuk om flink te discussiëren met vrienden of familie over bepaalde standpunten en je stemgedrag. Niet alleen voer je zo een inhoudelijk gesprek, je kunt elkaar er ook een beetje mee pesten.

Geen idee?

Je komt er bijna niet meer onder uit. Bijna iedereen praat over de aankomende verkiezingsronde. Of je er nou interesse voor hebt of niet, de keuze ligt natuurlijk bij jou. Wanneer je deze niet kunt maken kan je altijd nog de stemwijzer gebruiken.

Weetje

Op dit moment zijn er ook belangrijke verkiezingen gaande in Amerika. Zij mogen stemmen voor een nieuwe president voor de aankomende 4 jaar.