One Direction is gisteravond in Los Angeles de grote winnaar geworden van de MTV Video Music Awards 2012. De boyband uit Engeland won maar liefst 3 awards. Ook sleepten zanger Chris Brown en zangeres M.I.A. ieder 2 awards in de wacht.

One Direction, de jongensgroep die werd gevormd in de Britse X Factor, nam onder andere de prijs voor Best New Artist mee naar huis tijdens de MTV Video Music Awards 2012. Hun eerste bezoek aan deze uitreiking werd daarnaast ook beloond met prijzen in de categorieën Best Pop Video en Most Share-Worthy Video.

Chris Brown won met zijn videoclip Turn Up The Music in de categorie Best Male Video en Best Choreography. Zangeres M.I.A. werd met haar nummer Bad Girls, winnares van Best Direction en Best Cinematography.

De show

Naast de aandacht voor de winnaars was er veel oog voor de opening van de MTV Video Music Awards 2012. Rihanna entertainde het publiek vanaf een gigantische troon in Indiana Jones stijl en zong haar nummers Cockiness en We Found Love. Opmerkelijk was de sarcastische houding van Katy Perry tegen One Direction tijdens de uitreiking van de eerste award. Ze was er niet echt blij mee dat zij nog nooit in de categorie Best Pop Video had gewonnen.

De show werd gepresenteerd door komiek Kevin Hart, hij is onder andere bekend van de serie Modern Family. Ook werden verschillende optredens verzorgd door artiesten als Pink, Taylor Swift en Alicia Keys.

Winnaars MTV Video Music Awards 2012

 • Video Of The Year: Rihanna ft. Calvin Harris – We Found Love
 • Best New Artist: One Direction – What Makes You Beautiful
 • Best Female Video: Nicki Minaj – Starships
 • Best Hip-Hop Video: Drake ft. Lil Wayne – HYFR
 • Best Male Video: Chris Brown – Turn Up The Music
 • Best Pop Video: One Direction – What Makes You Beautiful
 • Best Rock Video: Coldplay – Paradise
 • Best Video With A Message: Demi Lovato – Skyscraper
 • Best Electronic Dance Music Video:  Calvin Harris – Feel So Close
 • Most Share-Worthy Video: One Direction – What Makes You Beautiful
 • Best Art Direction: Katy Perry – Wide Awake
 • Best Choreography: Chris Brown – Turn up the music
 • Best Cinematography: M.I.A. – Bad Girls
 • Best Editing: Beyonce – Countdown
 • Best Visual Effects: Skrillex – First Of The Year (Equinox)
 • Best Direction: M.I.A. – Bad Girls

Foto’s via MTV/PictureGroup