Op dit moment is het zo’n 27 graden en zit ik binnen te schrijven achter mijn laptopje. Het is waarschijnlijk heel ander weer als jij dit leest, maar met mooie weer wil ik eigenlijk maar op een plek zijn en dat is het Vondelpark. Ja, het klinkt cliché en standaard en vooral heel Amsterdams, maar goed het is zoals het is mijn favoriet plek bij mooi weer!

Niet het strand, niet het terrasje maar gewoon heel simpel een groot mooi grasveld met een paar vijvertjes erin en wat brede gangpaden hier en daar. Dat is het Vondelpark. Met dit soort temperaturen weet ik dan ook precies hoe het er daar uitziet. Ik zal het proberen te beschrijven zodat jij het je ook kan voorstellen. Veel schaargeklede mensen, vooral studenten. Hier en daar ligt er eentje in een zwembroek of bikini en ze hebben wat alcoholische dranken naast zich liggen. Gewoon een simpel biertje of een flesje wijn en een klein borrelhapje erbij. O, en voor wie durft een barbecue. Want dat mag er sinds vorig jaar niet meer, je vlees opwarmen boven een roostertje.

Zie je het al langzaam voor je? Wanneer het koud is is het Vondelpark niet mijn favoriete plek, want dan is het maar een doodsimpel Amsterdams park. Het wordt pas leuk als de temperaturen omhoog kruipen, dan gaan de mensen het zien als een soort stadsstrand. Midden in het centrum van de hoofdstad lig je daar in je bikini en niet zelden veranderen de middagen in onverwachte lange avonden omdat je wel heel gezellig aan de praat raakt met mensen die je twee uur geleden niet eens kende.