Het kamertekort in Nederland kan binnenkort weleens verledentijd zijn. Want Ikea gaat studentenflats bouwen in verschillende steden.

Ikea heeft bekend gemaakt dat zij in studentenflats gaat inverteren. De bouw ervan richt zich vooral op Amsterdam en Delft, waar het kamertekort het grootst is. Volgens de Volkskrant heeft de keten hiervoor een intentieverklaring getekend met studentenhuisvestingsbureau Duwo.

Ikea studentenkamer

De Ikea studentenkamer is 17,5 vierkante meter en wordt natuurlijk geheel ingericht met meubels van het Zweedse bedrijf. Naar verluidt worden de kamers voor een zacht prijsje verhuurd, maar wat dat precies inhoudt is nog niet bekend.

Zelf ben ik wel erg benieuwd naar de studentenkamer. Want als ik een rondje door de Ikea loop, sta ik er altijd versteld van hoeveel meubels zij in hun kleine modelkamers gepropt krijgen.