Jongens zijn alleen maar uit op seks, zijn niet romantisch en hebben een hekel aan winkelen. Of zijn dit grove vooroordelen die wij meiden hebben? Hier lees je 7 mythes over jongens.

Alle jongens…

hebben een hekel aan winkelen
Er zijn inderdaad een hoop jongens die een hekel hebben aan winkelen, maar er zijn tegenwoordig ook genoeg hippe jongens die graag naar de stad gaan om nieuwe kleren of gadgets te kopen.

zijn niet romantisch
Het zal je nog verbazen hoe romantisch het mannelijke geslacht kan zijn. Veel jongens verassen hun Valentijn met een roos, nemen hun meisje mee uit eten of organiseren romantische avond. Misschien zijn jongens van nature niet zo van de romantiek als wij, maar zij doen in ieder geval wel hun best.

zijn alleen uit op seks
Het andere geslacht denkt inderdaad veel vaker aan seks dan wij. Jongens denken hier gemiddeld zo’n 70 keer per dag aan, dat is 3 keer meer dan wij dames. Dit betekent echter niet dan mannen alleen maar uit zijn op seks als zij een meisje leuk vinden.

zijn niet trouw
Natuurlijk zijn niet alle jongens trouw, maar meiden kunnen er ook wat van. Jongens zijn niet de enige die soms vreemdgaan.

vallen op blond
Het clichébeeld dat alle jongens op blond vallen, is in werkelijkheid onzin. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het mannelijk geslacht zich juist meer aangetrokken voelt tot brunettes. Ze stappen echter wel makkelijker af op blondines.

willen slanke meisjes
Veel meiden denken dat jongens alleen op slanke meisjes vallen, dit is echter niet waar. Ze houden er juist van als wij ook af en toe een Big Mac eten en niet altijd op de calorieën letten. Veel jongens vinden een paar stevige billen juist ook aantrekkelijk en hoeven niet per se heel slank meisje.

hebben geen emoties
Misschien uiten jongens hun emoties niet zo makkelijk als meiden, maar natuurlijk hebben zij die wel. Ze houden hun gevoelens alleen vaak voor zichzelf. En als zij erover praten, dan doen ze dat liever in stoere mannenpraat.