Samen mooie plekken ontdekken, een strandwandeling maken bij zonsondergang en dineren met een uitzicht op zee. Ontzettend leuk en romantisch zo’n vakantie met vriendlief, maar het wil soms ook wel anders uitpakken! Daarom lees je hier tips voor als je met jouw vriendje op vakantie gaat!

Bestemming

Jullie willen samen een tripje maken, maar bij het boeken gaat het al fout! Hij wil naar Chersonissos, terwijl jij liever romantisch naar Rome gaat. Jullie blijven discussiëren en daarom hebben jullie nog steeds geen vakantie geboekt! Probeer toch een plek te zoeken waar jullie het allebei over eens zijn. Kies bijvoorbeeld voor een badplaats waar je uit kunt gaan, maar dat in de buurt ligt van een gezellig, romantisch en pittoresk dorpje! Komen jullie er echt niet uit? Schakel dan een reisbureau in! Wanneer dit nog geen oplossing biedt, dan moet er toch iemand toegeven aan andermans keuze. Spreek dan af dat degene die nu beslist, geen inspraak heeft over de volgende vakantie.

Jaloezie

Uit een onderzoek van Zoover is gebleken dat jaloezie een grote oorzaak is van ruzies op vakantie. Over het strand loopt veel vrouwelijk schoon rond en jouw vriendje kan zijn ogen er niet vanaf houden. Wanneer jullie in gesprek zijn, is hij constant afgeleidt en jij voelt je een beetje gepasseerd. Helaas kun je hier niet veel aan doen. Praat er met hem over en realiseer je dat kijken geen vreemdgaan is. Hoe irritant het ook is, laat het je vakantie niet verpesten!

Restaurants

Jij wilt koken, hij wil uit eten. Jij wilt Italiaans, maar hij wil naar de snackbar. Jij wilt in het hotel eten, hij niet. Een kleine discussie die uitloopt tot een grote ruzie die jullie avond verpest. Erg vervelend, maar het is makkelijk op te lossen. Maak bijvoorbeeld de afspraak dat jullie om de dag een restaurant uit mogen kiezen.

Activiteiten

Jullie zijn nog geen uur wakker en nu discussiëren jullie al over de dagbesteding. Kom elkaar een beetje tegemoet. Laat 1 van jullie 2, net als met het eten, om de dag beslissen wat jullie gaan doen. Wil hij paintballen en jij naar een hammam en is elkaar tegemoet komen hierbij onmogelijk? Besluit dan om een dagje apart door te brengen. Jullie zitten toch al dagen op elkaars lip, een dagje alleen kan ook geen kwaad!

Geld

Jij trekt constant jouw portemonnee, terwijl hij nooit meebetaalt aan de boodschappen en uitjes. Maak dan een gezamenlijke pot. Leg hier allebei een paar honderd euro in en gebruik dit voor de vakantie.

Gedrag

Jullie zitten een paar dagen op elkaars lip en jij kunt hem niet meer uitstaan! Normaal gesproken gaat alles goed tussen jullie, maar nu realiseer jij je dat hij niet luistert, constant aan zichzelf denkt en alleen maar kan klagen. Wat doe je hiermee? Uit maken bij thuiskomst of niet?

“Ik denk dat vakantieruzies veel voorkomen. Daar is een logische verklaring voor. In het dagelijkse leven heb je een manier gevonden om met elkaar om te gaan. Je hebt allebei je eigen werk en bezigheden. Op vakantie ben je opeens op elkaar aangewezen. Irritaties en problemen in je relatie worden uitvergroot,” vertelt Ton van Egmond sociaal psycholoog en docent aan de NHTV, de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer. Even doorheen prikken en hopen jullie relatie thuis weer als vanouds is dus!