Tom Cruise en Katie Holmes gaan scheiden! Het koppel zet na 5 jaar definitief een punt achter hun huwelijk.

Het Amerikaanse tijdschrift People heeft bekend gemaakt dat Tom Cruise en Katie Holmes gaan scheiden. Volgens het blad heeft Katie donderdag de scheiding aangevraagd, maar wat de reden hiervoor is, is nog niet duidelijk.

Verschillende bronnen beweren dat de scheiding komt door Toms nauwe banden met de Scientology. Katie zou bang zijn dat de acteur hun 6-jarige dochter Suri te veel zou betrekken bij de religieuze beweging. Omdat de 33-jarige actrice zelf nooit erg betrokken is geweest bij de beweging zou dit zorgen voor ruzie over de opvoeding van hun dochter.

Voogdij Suri Cruise

Ondanks dat hun huwelijkscertificaat in Californië ligt, heeft Katie de scheidingspapieren ingediend in New York. Ze zou dit volgens TMZ hebben gedaan omdat ze de volledige voogdij wil over haar Suri. Rechters in New York staan er om bekend geen voorstander te zijn van gedeelde voogdij wanneer ouders ruzie hebben, omdat de kinderen hieronder kunnen lijden. Maar in Californië staan rechters echter veel positiever tegenover gedeelde voogdij.

Ik kijk er niet van op dat Tom Cruise en Katie Holmes gaan scheiden. Het leek al tijden niet meer echt te boteren tussen het stel. De Scientology beweging zal absoluut invloed hebben gehad om hun relatie, maar stiekem vraag ik me ook af of het koppel niet uit elkaar gaat vanwege de seksuele geaardheid van Tom. Er wordt immers al jaren beweerd dat de acteur homo is.

Foto via PRPhotos