Gister is een meisje uit Hoogezand-Sappemeer betrapt met een geweer op zak. De 15-jarig had het pistool meegenomen naar school.

Woensdag is een 15-jarige scholiere van het Dr. Aletta Jacobs college in Hoogezand aangehouden omdat zij een pistool mee had genomen naar school. Het meisjes zou het wapen hebben gekregen van een 16-jarig vriendinnetje die er vanaf wilde. Omdat ze onderweg naar school waren, nam ze het vervolgens daar mee naartoe.

Haar vriendin zou het wapen van haar 17-jarige vriend hebben gekregen, maar werd erg zenuwachtig van het pistool en gaf het daarom weg. Volgens de politie had ze het Spaans benauwd. “Ze was bang dat de politie erachter zou komen dat ze een wapen had,” meldt een woordvoerder.

Met pistool staan zwaaien?

Eenmaal op school zag een getuige het geweer en sloeg alarm. Hierna gingen de geruchten dat het meisje met het pistool had staan zwaaien, maar de politie ontkent die verhalen. Volgens het AD zijn beide meisjes en de jongen alle 3 aangehouden. De politie onderzoekt nu waar het wapen precies vandaan komt.