Wat een gezellig eindfeestje moest worden op een Canadese meisjesschool, liep uit op een paar beangstigende uren. Het hoogtepunt moest de hypnotiseur worden, maar hij kreeg een deel van zijn publiek niet meer wakker.

De show op het Canadese Collège du Sacre-Coeur in Sherbrooke werd verzorgd door Maxime Nadeau, een 20 jarige hypnotiseur in opleiding. Met zijn trucjes bracht hij een groep meiden van 12 en 13 jaar in trance. De show liep echter in de soep toen de onervaren hypnotiseur de meisjes niet meer wakker kreeg.  Een van de scholieren was  maar liefst 5 uur in trance. “De ogen waren open, maar er was niemand thuis,” vertelt de mentor van de leerling hypnotiseur, Richard Whitbread, aan CBC News.

Nadat de meisjes uren in trance waren, heeft Maxime Nadeau  de hulp van zijn  mentor ingeschakeld. Richard Whitbread bracht de meisjes binnen een paar seconden weer op de wereld.