Exen zijn vaak een grote valkuil binnen een relatie. Ben jij ook stik jaloers als jouw vriend een praatje maakt met zijn vorige vriendin of zijn ex hem een sms’je stuurt? Maar hoe moet je omgaan met zijn ex als je niet bezitterig wil overkomen?

Je weet van binnen dat hij helemaal voor jou gaat, maar toch kan jij zijn ex niet zien of luchten. Je vriend doet niks fout, maar toch wordt jij onzeker en boos als zij contact met elkaar hebben. Veel meiden, maar ook jongens, kampen met dit probleem. Daarom lees je hier wat relatietips over hoe je om moet gaan met zijn ex-vriendin.

Werk aan jezelf

Zoek de oplossing bij jezelf. Jij bent degeen die jaloers is en er een probleem van maakt. Kijk dan ook eerst naar jezelf voordat je ruzie maakt. Ben je echt terecht jaloers? Is er een reden om boos te worden? Of ben je zelf gewoon erg onzeker? Probeer je er overheen te zetten en het te accepteren dat hij een verleden heeft. Dat heb je zelf waarschijnlijk ook!

Het is over

Als hij echt nog een oogje op haar had, zouden jullie nu niet samen zijn. Realiseer je dat hij voor jou heeft gekozen en haar niet meer wil. Het is niet voor niets uitgegaan tussen hen! Waarschijnlijk hadden ze relatieproblemen of zagen ze niks meer in elkaar. Het is dus over en uit. Jij bent nu zijn vriendin en zij is de ex. In welke schoenen sta je liever?

Accepteer haar

Het liefst wil je dat de ex van jouw vriend uit jullie leven verdwijnt, maar realiseer dat dit niet mogelijk is. Je zult haar moeten accepteren. Misschien is het trouwens wel een hartstikke aardig meisje. Omdat het zijn ex is, hoeft het niet gelijk een kreng te zijn.

Gedraag je niet jaloers

Hij komt haar tegen tijdens het uitgaan en een grote ruzie is het gevolg. Voorkom dit! Hij kan er tenslotte niks aan doen als hij haar tegenkomt! Het is logisch dat hij een praatje met haar maakt. Ze kennen elkaar goed en je kunt daarom niet van hem verwachten dat hij haar negeert. Gedraag je vooral niet jaloers. Dit werkt namelijk averechts. Hij zal zich gaan irriteren aan jou jaloerse gedrag waardoor er relatieproblemen kunnen ontstaan.

Praat

Vertel je vriend op een rustige manier hoe jij je voelt over zijn ex-vriendin. Maak vooral geen ruzie, maar bespreek het op een volwassen manier. Hij heeft misschien dezelfde gevoelens bij jouw ex en dan kunnen jullie samen zoeken naar een oplossing. Ook kan hij je dan waarschijnlijk overtuigen dat hij echt niets voor zijn ex voelt en jij de enige voor hem bent!