Ben jij geslaagd voor je examen? Dan moet je dit natuurlijk gaan vieren met een spetterend examenfeest! Hier lees hier hoe je een onvergetelijk examenfeestje kunt organiseren.

Thema of dresscode

Een leuk thema maakt een feest net nog wat specialer. Laat iedereen verkleed komen, pas de hapjes aan op het thema en draai bijpassende muziek! Als je niet erg groot wil uitpakken, kun je natuurlijk ook een dresscode verzinnen. Bij het bedenken van een thema of dresscode moet je goed brainstormen en creatief nadenken. Wat is haalbaar? Wil je een heel grappig thema? Of wil je juist een stijlvol feestje organiseren? Nodig je alleen meiden uit? Of ook jongens? Met een thema kun je alle kanten opgaan. Probeer out of the box te denken en je gasten te verrassen met een origineel thema! Hier onder vind je een greep uit een aantal foute, grappige en leuke feestthema’s.

 • Nerds
 • Burlesque
 • Twilight
 • High school
 • Las Vegas
 • Jersey Shore
 • Lady Gaga
 • Jungle
 • Celebrities
 • Proud to be fout
 • Sex and the City
 • 1001 nachten
 • Summer
 • Ik Hou van Holland
 • Sprookjes
 • Pretty in Pink

Locatie

Het is natuurlijk erg leuk om een zaaltje af te huren voor jouw examenfeest, maar helaas kost dit nogal wat geld. Je kunt het misschien wel samen doen met wat vriendinnen of klasgenootjes. Wil je het wat kleiner houden? Dan kun je het natuurlijk ook gewoon thuis organiseren! Als je geluk hebt, is het mooi weer en kan je lekker feesten in de tuin. Waarschuw trouwens wel je buren van tevoren! Muziek

Muziek

kan natuurlijk niet ontbreken op een feest! Probeer je boxen aan te sluiten op een computer, zodat mensen ook muziek kunnen aanvragen. Maak ook van te voren een playlist. Dan hoef je niet heel de avond naar de computer te lopen om muziek op te zetten. Het is natuurlijk al helemaal ideaal als je iemand kent die kan draaien op jouw examenfeest.

Wat voor muziek je kiest, is natuurlijk afhankelijk van het thema en jouw smaak. Probeer top 40 hits en dansnummers af te wisselen met muziek van het thema. Organiseer je een Ik Hou van Holland feestje? Zorg dan voor muziek Marco Borsato, Guus Meeuwis, Jan Smit, de Toppers, Gers Pardoel, Armin van Buuren en andere Nederlandse artiesten. Ga je voor het klassieke 1001 nachten thema? Download dan Arabische muziek. En als je voor een zomersfeestje gaat, dan kun je natuurlijk het best kiezen voor de beste zomerhits van afgelopen jaren.

Eten en drinken

Natuurlijk kun je chips, borrelnoten en bitterballen op tafel zetten, maar het is toch leuker om er iets speciaals van te maken. Denk hierbij ook weer aan het thema. Barbecueën, ijsjes en cocktails bij de summer party, punch voor het high school feestje, bitterballen en oranjekoek voor de Ik Hou van Holland avond en roze cupcakes en cocktails voor het pretty in pink thema.