Een 14-jarige jongen uit Breda heeft zijn zusje zwanger gemaakt. Het 12-jarige meisje heeft abortus laten plegen.

BN/De Stem meldt vandaag dat een 14-jarige jongen voor de rechtbank is verschenen omdat hij zijn zusje van 12 jaar zwanger heeft gemaakt. Maar hij pleegde daarnaast nog meer zedendelicten. Zo liet hij een meisje naakt poseren en seksuele handelingen verrichten, hiervan maakte hij opnames en zette die op YouTube.

Hij beging de feiten 1,5 jaar lang en liep in augustus 2011 tegen de lamp. De rechtbank vond het vooral heel kwalijk dat de jongen niet stopte met zijn handelingen nadat hij zijn zusje zwanger had gemaakt en abortus had gepleegd. Volgens een psycholoog, die hem onderzocht, is de dader verminderd toerekeningsvatbaar. Ook vindt hij het zorgelijk dat de jongen niet stopte ondanks dat zijn slachtoffers zich verzetten.

Jeugd-TBS

De rechtbank heeft de jongen veroordeeld tot voorwaardelijke Jeugd-TBS. Daarnaast moet hij een aantal behandelingen ondergaan, waaronder therapie voor seksuele gedragsproblemen.