Zoals we van H&M gewend zijn, wordt er ieder najaar een collectie ontworpen door een bekende designer. Ook dit jaar heeft H&M weer een groot modehuis weten te strikken. Maison Martin Margiela is namelijk de nieuwe gastontwerper voor H&M.

Grote namen zoals Vercace, Lavin, Anna Dello Russo, en Jimmy Choo hebben in het verleden ook al een collectie ontworpen voor H&M. Nu is het de beurt aan Maison Martin Margiela om in hun voetsporen te treden. Misschien zegt de naam je niet zo veel als alle voorgaande designers. De oprichter van het modehuis, de Belgische Martin Margiela, was namelijk niet zo gek op publiciteit. In 2009 stapte hij uit de zaak en heeft hij het merk overgedragen aan de Italiaanse Renzo Rosso van Diesel. Sindsdien zit er een groot creatief team achter het merk.

Als we het modehuis moeten geloven, wordt het een veelbelovende collectie. “We zullen de contrasterende universums van de twee modehuizen samenbrengen op een manier die iedereen zal verrassen,” vertelt Maison Martin Margiela. Maar wat kunnen wij eigenlijk verwachten? Het merk maakt gebruik veel gebruik van klassieke en tijdloze ontwerpen met veel vorm, volume en ongewone proporties. Maar hoe de collectie voor H&M er precies uit gaat zien, is nog even afwachten!

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=AmbBNyK4B7A[/pro-player]

Op 15 november kunnen we weer in de rij gaan staan voor de collectie van de gastontwerper, Maison Martin Margiela.