Aanstaande zaterdag liggen de Nike Air Yeezy 2 van Kanye West gympen in de winkels. De exclusieve schoenen zijn zo gewild, dat er op Ebay een bod van 89.000 dollar is gedaan.

Wereldwijd gaan er ongeveer 4.000 paar van de Nike Air Yeezy 2 sneakers over de toonbank. De schoen is erg gewild, want hij is ontworpen door rapper Kanye West. Het is dus een exclusieve gymp waar mensen veel voor over hebben. De schoenen zijn alvast te koop gezet op Ebay en er is maar liefst 89.000 dollar op de gymp geboden. De winkelwaarde ligt echter maar rond de 200 euro.

Het moet nog maar blijken of de schoenen ook daadwerkelijk verkocht worden. Het kan natuurlijk ook een grote pr-stunt zijn. Want zou iemand echt bijna 90.000 dollar neertellen voor gympen die een paar dagen later in de winkels liggen?

Nederland

Ook in Nederland zijn er mensen die er alles voor over hebben om een paar te bemachtigen. Voor de deur van de sneakerwinkel Patta in Amsterdam is er een ware tentenkamp ontstaan, schrijven de Volkskrant en het Parool. 30 jongeren slapen al een paar dagen voor de deur, om verzekerd te zijn van een paar gympen.