Het EK staat weer voor de deur en dat betekent in overvolle kroegen gezellig met z’n alle naar voetbal ‘kijken’. Wij dames richten onze ogen natuurlijk liever op de jongens dan op het scherm. Heb je een leuke jongen gespot? Dan versier jij hem met deze stappen binnen 90 minuten.

Rond het EK zijn grote delen van de kroegen, terrassen en pleinen gevuld met mannelijk schoon. Een goede reden om de wedstrijden te gaan volgen dus! Niet alleen de voetbalwedstrijd zal die leuke jongen 90 minuten in zijn greep weten te houden, met deze tips kun jij dat ook! Wedden dat hij binnen anderhalf uur geen aandacht meer heeft voor voetbal!

0-10 minuten

De eerste indruk is het allerbelangrijkst. Het kost een man maar 2 seconde om te beslissen of hij jou leuk vindt of niet. Daarnaast is 55 procent van onze indruk gebaseerd op wat we zien. Zorg ervoor dat je een goede houding aanneemt. Sta rechtop, kijk vrolijk, wees zelfverzekerd, straal en lach! Dit vindt een jongen namelijk een stuk aantrekkelijker dan een verlegen in elkaar gedoken meisje. Gooi al jouw charmes in de strijd en maak soms wat oogcontact.

10-30 minuten

Je hebt al een paar keer oogcontact gemaakt en nu is het tijd om toenadering te zoeken. Een goed gespreksonderwerp is natuurlijk de voetbalwedstrijd. Hier zal hij vast met veel enthousiasme over praten. Probeer een open vraag te stellen zodat hij jou niet kan afwimpelen met een ja of nee.

30-50 minuten

Nu jullie een luchtig gesprek aan het voeren zijn, is het tijd voor de volgende stap. Zorg ervoor dat hij een klik voelt en praat mee over zijn interesses. Roep af en toe ‘ik ook!’ Jongens praten namelijk graag met iemand die dezelfde eigenschappen vertoond en dezelfde mening deelt. Spiegelen werkt ook altijd heel goed. Neem bijvoorbeeld een slok van je drinken als hij dat doet, ga ook onderuitgezakt zitten en wanneer hij zijn benen over elkaar heenslaat, doe jij dat ook.

50-70 minuten

Je bent al lichtelijk met hem aan het flirten, maar til het nu op naar een wat hoger niveau. Maak een complimentje, zeg wat liefs, maak een grapje, trakteer hem op een drankje en laat hem blijken dat je hem leuk vindt.

70-90 minuten

Je bent nu al dik een uur met hem aan het praten waardoor het tijd is voor de volgende stap. Knoop een wat serieuzer gespreksonderwerp aan. Vermijd emotionele onderwerpen zoals vorige relaties, gevoelens, onzekerheden en angsten, maar kies een onderwerp met inhoud. Hij zal inzien dat je meer kan bieden dan een leuk uiterlijk en een oppervlakkig praatje.

80-90 minuten

Waarom wachten totdat hij jou mee uitvraagt? Als het gesprek ten einde loopt, vraag hem dan mee uit. Als hij aan het woord is, maak dan lichte knikken met je hoofd. Dit zorgt er namelijk voor dat hij makkelijker ja zal zeggen!