Nog 1 dagje bikkelen en dan zitten de eindexamens er eindelijk op! Helaas moet je daarna in spanning wachten op de uitslag. De dag van het telefoontje is natuurlijk ontzettend spannend. Maar ook die weken ervoor kun je wel wat afleiding gebruiken. Met deze tips kom je helemaal ontspannen door deze dagen heen!

Examenfeest

De meeste scholieren organiseren pas een examenfeest op het moment dat zij geslaagd zijn, maar je kunt nu natuurlijk ook een feestje inplannen! Vier met je klasgenoten dat de examens erop zitten. Dit is namelijk ook een goede reden voor een leuke party! Maak uitnodigingen, zoek een locatie uit, verzin een thema, maak lekkere hapjes, haal drankjes in huis en organiseer een feestje omdat de examens voorbij zijn. En als je niet geslaagd bent, heb je toch nog een examenfeestje gehad!

Leuke dingen doen

Ga lekker met je vriendinnen, die ook op de uitslag aan het wachten zijn, leuke dingen doen. Zoek afleiding en ga er lekker op uit. Organiseer een beautymiddag, bezoek een pretpark of ga een middagje winkelen. Het is natuurlijk nog leuker om een weekendje weg te gaan met je beste vriendinnen. Wedden dat jullie niet meer aan de uitslag denken?

Scenario schrijven

Schrijf op of bedenk wat je van plan bent te gaan doen als je de uitslag hebt gekregen. Wat als je bent gezakt voor dat moeilijke wiskunde examen? Dan is het einde nog niet in zicht! Bedenk alvast hoe je de herkansing aan gaat pakken. En wat wil gaan je doen als je wel in een keer bent geslaagd? Ga je dan een examenfeest organiseren of een vakantie boeken? Op deze manier ben je voorbereidt op elk bericht!

Sporten

Je hebt waarschijnlijk stil gezeten om te leren dus ga lekker skeeleren, fietsen of naar de sportschool. Je kunt vast wel wat beweging gebruiken! Als je sport komt er een stofje vrij waardoor je helemaal ontspannen wordt. Sporten is dan ook het beste medicijn tegen zenuwen.

De dag van de uitslag

De dag van de uitslag is een spannende dag waarop je zeker nerveus zal zijn. Wachten is nooit leuk, maar er zit helaas niks anders op! Zorg ervoor dat je iedereen hebt ingelicht over de uitslag. Het is erg vervelend als je tante de lijn bezet houdt omdat ze wil kletsen met je moeder. Je kunt ook beter niet samen met vriendinnen wachten op de uitslag. Als je vriendin niet geslaagd is en jij wel, kun je ook niet echt vieren dat je het gehaald hebt. En omgekeerd is het natuurlijk ook niet leuk! Verder kun je alleen maar afwachten en ontspannen blijven. Succes!