Natuurlijk hebben vrouwen als Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Mary-kate en Ashley Olsen een inspirerende stijl, maar sinds kort heb ik een nieuw favoriet stijlicoon. Haar naam is Mette Lindberg.

Mette is heel mooi, heeft een eigen uitgesproken stijl en ze is de zangeres van The Asteroids Galaxy Tour. Een alternatieve rockband uit Denemarken die in Europa steeds bekender aan het worden is, mede doordat hun muziek gebruikt is in commercials van Heineken en de iPhone.

De muziek is leuk, maar de stijl van Mette is leuker! Waarom is haar stijl zo geweldig? Ze combineert de meest rare kleurrijke, kledingstukken met elkaar maar het plaatje klopt altijd. In ieder geval bij Mette. Haar stijl kenmerkt zich verder nog met veel glitters en zonnebrillen. Het resultaat is meestal blij en hippieachtig.

Elke keer wanneer ik een nieuwe foto of video van haar zie verbaas ik me erover hoe ze het weer bedacht krijgt. Neem nu bijvoorbeeld de foto hierboven, een streepjesbroek, fel gele sokken en een roze zonnebril. Niks lijkt haar te gek. Ik ken maar weinig mensen die ermee weg komen en jij?

Foto via Christensen Love