Ik ben ontzettend gek op spannende boeken. Vooral vrouwenthrillers lees ik in één keer uit. Mijn favoriete auteur is Suzanne Vermeer.

De schrijver achter de thrillers van Suzanne Vermeer is eigenlijk Paul Goeken. Tot mijn grote teleurstelling is Paul Goeken vorig jaar overleden. Gelukkig heeft zijn familie besloten om het werk van Paul Goeken voort te zetten. Deze zomer komt er dan ook weer een nieuwe thriller uit van Suzanne Vermeer met de naam Bon Bini Beach.

De boeken van Suzanne Vermeer zijn te vergelijken met het werk van Saskia Noort en Simone van der Vlugt. Het unieke aan de boeken van Suzanne Vermeer is dat de auteur twee soorten boeken schrijft: winter- en zomerthrillers. Perfect om mee te nemen op vakantie. De boeken zijn spannend, lezen lekker weg en hebben altijd een verassend eind. Ik heb de drie beste boeken van Suzanne Vermeer voor jou op een rijtje gezet!

De vlucht

Het eerste boek dat ik van Suzanne Vermeer heb gelezen is De vlucht. Deze zomerthriller gaat over de duistere wereld van het vakantie-eiland Mallorca. De hoofdpersoon Dagmar krijgt een telefoontje vanuit Mallorca. Haar beste vriendin Marianne is vermoord op het eiland. Dagmar besluit naar Mallorca toe te gaan om de waarheid achter de dood van Marianne te achterhalen. Op het zonnige eiland belandt ze in een beangstigde wereld van drugs, macht en geld.

Zwarte piste

Een van de winterthrillers van Suzanne Vermeer is Zwarte piste. Het boek gaat over Saskia die, na een hoop ellende met haar agressieve man Richard, naar Zwitserland vertrekt. Saskia gaat daar werken voor een Nederlands echtpaar. Ze past op hun huis, vakantiehuis en kinderen. Maar in haar nieuwe leven is niets wat het lijkt. Gelukkig kan Richard haar nog redden. Maar wil hij dat wel?

Zomertijd

Dit boek heb ik op vakantie binnen twee dagen uitgelezen. Zomertijd gaat over de grootste angst van alle ouders. Koen en Isabel brengen hun dochter Bibi naar een zomerkamp. Op een dag krijgen ze een telefoontje waardoor het leven van Koen en Isabel op zijn kop staat. Hun dochter Bibi wordt vermist. Nadat een zoektocht niets heeft opgeleverd, krijgt Isabel een merkwaardig bericht. Ze moet tot het uiterste gaan en een persoonlijke prijs betalen om haar dochter ooit weer terug te kunnen zien.