Een 15-jarig meisje uit de UK is vorig jaar overleden aan tuberculose. De dood van het meisje is te wijten aan 5 artsen die een verkeerde diagnose hadden gesteld. Zij dachten dat Alina Sarag last had van boulimia en liefdesverdriet, maar in werkelijkheid had ze TBC.

Op 6 januari 2011 overleed het meisje aan haar ziekte. De ouders hebben daarvoor meer dan 50 keert met de huisarts gebeld en 5 ziekenhuizen bezocht. Alina Sarag werd ziek na een vakantie aan haar geboorteland Pakistan. Ondanks dat de tiener al eerder behandeld was voor TBC, bracht de huisarts haar symptomen in verband met liefdesverdriet voor een jongen uit Pakistan. Hij vroeg aan Alina of ze iemand had ontmoet in haar geboorteland en of zij hem erg miste.

Alina werd verteld dat zij hulp moest zoeken bij een psychiater. De psychische problemen zouden haar fysiek beïnvloeden. De vader van de tiener, Sultan Sarag, vermoedde direct dat de TBC weer terug was. Sarag vertelde aan BBC dat wist dat het niet goed ging met zijn dochter, maar dat niemand naar hem wilde luisteren.