Er zijn een hoop blogs die ik volg, maar mijn favoriet is toch wel The Sartorialist. Fotograaf Scott Schumann fotografeert de streetstyle van talloze verschillende mensen en laat je hiervan meegenieten.

De achterliggende gedachte van mijn favoriete blog is de relatie tussen kledingstijl en de levensstijl van personen uit alle lagen van de bevolking. Jong en oud, mannen en vrouwen. Met als enige voorwaarde dat ze mode uitstralen. Vooral uit de belangrijkste modesteden als Milaan, Parijs en New York maar ook modemensen uit Florence, Budapest en onze eigen hoofdstad Amsterdam worden in hun dagelijkse kleding vastgelegd.

De ene keer komt Scott ze echt zo tegen op straat, de andere keer legt hij mensen vast voor en na modeshows. Zo zie je elke keer wanneer je een bezoek brengt aan de blog talloze verschillende mensen, die stuk voor stuk een eigen unieke stijl lijken te hebben. Naast streetstyle zijn er interviews te vinden van mensen die over hun eigen stijl vertellen, vintagefoto’s van familieleden en onbekenden en beelden van modeshows.


De foto’s van deze fotograaf worden niet alleen op zijn blog getoond. Het is zelfs zo dat ik eerder het boek ontdekte dan zijn blog. Terwijl het toch echt de gelijknamige naam draagt als Scott zijn website. Het boek vond ik een jaar geleden in de bibliotheek. Verliefd werd ik op de talloze verschillende stijlen van de personen en de manier waarop hij de mensen vastlegt. Het lijkt wel of niemand die er modebewust uitziet aan zijn oog kan ontsnappen.

Foto’s via The Sartorialist