In de modewereld ligt er een grote druk op modellen om slank te blijven. Helaas is deze druk voor sommigen te groot. Zo is er onlangs weer een model overleden aan anorexia.

Het 19-jarige model Bethaney Wallace, uit Newmarket Engeland, is op 18 april overleden aan anorexia. Het 1.60 meter lange meisje zou volgens de Daily Mail een goede carrière als model in het vooruitzicht hebben. Helaas leed Bethaney al 3 jaar aan anorexia, waardoor haar hart het uiteindelijk heeft begeven. Haar gewicht was namelijk gezakt van 54 kilo naar 42,6 kilo.

Hoewel ik het heel erg vind voor haar familie en absoluut geen voorstander ben van het anorexia beeld in de modewereld, vind ik dit een vreemd verhaal. 1.60 meter is vrij klein voor een model en met een gewicht van 42,6 kilo komt neer op een BMI van 16,6. Een BMI van 16 tot 18,5 betekent dat je last hebt van ondergewicht, maar het wordt niet gezien als levensgevaarlijk.

Ik wens de familie en vrienden van Bethaney Wallace heel veel sterkte toe.