Omdat de zomer al langzaam in zicht is heb ik de modetrends voor zomer 2012 voor je op een rijtje gezet. Zo ben je helemaal op de hoogte van de laatste trends als het straks mooi weer wordt.

De onderwaterwereld


Op de catwalk kwamen grote merken als Chanel en Armani met de onderwaterwereld trend. Op straat komt deze look terug in jurken die aan zeemeerminnen doen denken en motiefjes van zeedieren op kleding en accessoires. Ook haaientanden mogen weer aan een ketting om je nek en zelfs in je haar. Het opvallendste kenmerk van de onderwatertrend zijn natuurlijk de pasteltinten die je echt overal ziet.

Prints


Drukke, vrolijke en kleurrijke prints in verschillende thema’s hoor je te dragen deze zomer. Veel tropische en geografische prints zie je terug op jurken, T-shirts en broeken. De prints combineren we ook graag met opvallend gekleurde schoenen en zonnebrillen, ook leuk is een tas met een druk motief.

De jaren 50


Bij de jaren 50 modetrend van zomer 2012 moet je denken aan kokerroken, cardigans met bloemetjespatroon, nette jurkjes tot over de knie in sorbettinten. Deze look maak je af met de vlinderzonnebril, maar ook een paar lange oorbellen en lieve hakken doen het goed.

Taille


Deze zomer is het de bedoeling dat je de nadruk op je taille legt. Dit doe je door cropped tops te dragen of een kledingstuk met peplums. Dit zijn uitstaande schootjes die vastzitten aan jurken, rokken en tops. Ze zorgen ervoor dat je er supervrouwelijk uitziet. Het nadeel van de taille trend is alleen wel dat je deze alleen kan hebben als je een slanke buik hebt.

Sport

 
Bij de sport trend krijgen luxe stoffen als zijden een sportieve uitstraling doordat ze gecombineerd worden met strakke ritsen. De kleuren die centraal staan in dit thema zijn felroze, felgroen en rood. Hoe meer de kleur opvalt, hoe beter. Om er niet al te veel als een sporter uit te zien wordt de kleding vaak gecombineerd met een paar hoge pumps.

Pastels


Pastels horen bij de modetrends van zomer 2012. Zachtpaars, lichtgeel, mintgroen, zachtroze en lichtblauw zijn de kleuren waar je kleding en accessoires van moet hebben het komende seizoen. Combineer pasteltinten van lieve, zachte stoffen als zijden en kant voor de ultieme pastellook. Deze schattige kleuren komen ook terug in tassen en sieraden.

De jaren 20

 
Weer een trend waarmee we terug gaan in de tijd. De jaren 20 modetrend wil diva’s zien. Vrouwen met feestjurken, leren rokken en een doorschijnende blouse met alleen een BH eronder zijn typisch voor deze stijl. Accessoires die je goed in combinatie met deze kleding kunt dragen zijn verenoorbellen en kettingen.

Bloemen


Bloemen zijn al een tijdje erg hip in modeland, alleen zijn ze deze zomer weer net iets anders. Ze komen voor in hawaiprints of worden gecombineerd met groente en fruit op een kledingstuk. Alles lijkt te kunnen met bloemen. Ook zijn ze terug te zien op tassen en schoenen deze zomer. Het wordt zelfs als hip gezien als je bloemetjesschoenen met een bloemetjespak draagt.

 Glans


Hoe meer we glanzen hoe beter. Pailletten, glinsterkraaltjes en stoffen van glanzend materiaal horen bij de modetrends van zomer 2012. Het is wel de bedoeling dat je maar een leuk fonkelend item gebruikt in je outfit.  Kies voor een pailletten jasje of een T-shirt met glansdetails en voorkom dat je er uitziet als een kristalletje dat je al van ver ziet aankomen.

Wereldvrouwen

 
Om op een wereldvrouw te lijken, moet het er uitzien alsof je veel reist. Dit doe je door dierenprints, kaki jassen en harembroeken te dragen. De accessoires die horen bij deze stijl zijn kralenkettingen en andere sieraden van hout en veren. De tas die natuurlijk niet bij deze outfit kan ontbreken is de rugzak.

Foto’s via Style