Weekday is onderdeel van H&M en opent in augustus haar eerste Nederlandse winkel in Amsterdam. De winkel komt op de Rokin.

10 jaar geleden begon Weekday als Weekend in Stockholm en in 2010 nam H&M de winkel over. Inmiddels zijn er 19 vestigingen in steden als Berlin, Stockholm, Hamburg en Kopenhagen en natuurlijk komt er nu ook een Weekday winkel in Amsterdam.

Alle winkels hebben een uniek concept en ze stralen stuk voor stuk de Weekday-vibe uit: een plaats waar goede muziek, kleding en leuke mensen samenkomen. Het Berlijnse architectenduo Pierre Jorge Gonzalez en Judith Haase heeft een ontwerp gemaakt voor de winkel in Amsterdam.


Weekday bestaat net als de H&M uit low budget kleding en heeft verschillende labels, dit zijn: MTWTFSS Weekday, Cheap Monday, Weekday Vintage, Weekday Collabration en Weekday Store made. Weekday zelf zegt dat hun merken een mix zijn van geweldige kleding die je inspireert en waardoor je jezelf meer leert uiten.


De winkels en de kleding kende ik nog niet, maar een kijkje op de website heeft me erg enthousiast gemaakt. Ook ben ik erg benieuwd naar hoe de Weekday winkel in Amsterdam eruit komt te zien.