Vandaag is het dan zover! De allereerste editie van Vogue Nederland is uit. Kortom, ons land is een stukje modegeschiedenis rijker.

Sinds vanochtend is de collector’s edition van de Nederlandse Vogue bij de Bijenkorf te koop. Het blad zit verpakt in een witte doos met daarop in het zwart Vogue Nederland. Op de cover staan de Nederlandse modellen Romee Strijd, Ymre Stiekema en Josefien Rodermans. De styling van het drietal is gedaan door Marije Goedkoop en Marc de Groot maakte de foto.

In de eerste editie van de Nederlandse Vogue staat natuurlijk Nederland gecombineerd met fashion en fun centraal. Zo wordt er in het blad aandacht besteed aan de modetrends van dit seizoen, de nieuwste make-up, komen onze topmodellen uitgebreid aanbod en heeft Hering haar eigen gedeelte onder de naam Miss Vogue. Maar natuurlijk staat het magazine ook vol meet mooie foto’s. Mijn favoriet is de Amsterdam shoot waarin modellen haringhappen, door de grachten varen en fietsen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Vogue Nederland? Op Modeblog vind je een uitgebreide eerste indruk.