De boekenreeks van The Sisterhood of the Traveling Pants, was vroeger al één van mijn favoriete boeken. Ik was daarom ook dolenthousiast toen er vorig jaar het laatste deel van deze reeks uitkwam. Daarom vind je hier mijn boekrecensie van The Sisterhood Everlasting.

De boeken van The Sisterhood of the Traveling Pants gaat over een groep hartsvriendinnen, die vanaf jongs af aan al onafscheidelijk zijn. Grappig juist, aangezien ieder erg verschillend is. Toch steunen ze elkaar door dik en dun. Zelf was ik echt verslaafd aan deze boekenreeks. Ik vond het daarom ook erg jammer toen ik alles had gelezen. Gelukkig bracht schrijfster Ann Brashares vorig jaar het laatste deel uit The Sisterhood of Everlasting.

Het verhaal

Nu bij de vriendinnen de 30 nadert, denken ze steeds meer terug aan vroeger. Ze lijken alles te hebben wat hun hartje begeert. Ze hebben de liefde van hun leven gevonden en hebben beide een succesvolle baan. Tibby, die samen met Brian is geëmigreerd naar Australië, besluit dat het weer tijd is voor een hereniging. Ze nodigt iedereen uit om naar Griekenland te komen voor een reünie. Iedereen is blij om elkaar na jaren weer te zien, maar dan komt Tibby plotseling te overlijden. Dit verandert hun levens voorgoed.

Karakters

Het allermooiste van dit boek, is hoe de karakters door de jaren heen zijn ontwikkelt. Je hebt ze door de jaren heen echt zien groeien. Bijzonder is ook dat Carmen de enige is die als vrijgezel overblijft. Hoewel zij vroeger altijd veel worstelde met haar gevoelens, heeft ze hier eindelijk vrede mee. Ook Bridget heeft haar rust gevonden. Na het overlijden van Tibby, besluit ze om samen met Eric naar Australië te gaan. Daar komt ze erachter dat Tibby een dochter had, genaamd Bailey. Zij krijgen later een hele hechte band met elkaar.

Beoordeling

Stiekem was ik wel een beetje kwaad op Ann Brashares, omdat in dit laatste deel Tibby komt te overlijden. Echt triest, want nu moest je als lezer afscheid gaan nemen van een karakter die je al jaren kent. Toch heeft het overlijden van Tibby ervoor gezorgd dat de vriendinnen juist weer meer naar elkaar zijn toegegroeid en dat is tegelijkertijd heel mooi om te lezen. Bovendien vind ik het ook heel bijzonder dat juist Bridget een hele band krijgt met Bailey.

Dit boek raad ik daarom iedereen aan. Het was weer prachtig en hier en daar moest ik zelfs een traantje wegpikken. Natuurlijk is dit boek een musthave voor alle fans van The Sisterhood of the Traveling Pants. Toch hoef je niet per se vooraf de hele boekenreeks te hebben gelezen, want ook zonder dit is het verhaal goed te volgen.