Soms kom je hele slimme huisdieren tegen. Zo winnen deze kat en hond het ene na het andere spelletje van hun baasje.

Bij het schelpenspel is het de bedoeling dat je 3 schelpen hebt. Onder 1 van hen ligt een muntje. De bedoeling is dat je ze gaat draaien, zodat degene die het spel speelt de kluts kwijt raakt. Als ze genoeg door elkaar zijn gedraaid, en de speler weet nog steeds onder welke schelp het muntje ligt, wint hij.

[pro-player width=’560′ height=’340′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7nHdJAHlrYw[/pro-player]

Deze kat speelt het spelletje door middel van noten en een propje. De kat wint 2 van de 3 keer, terwijl hij de hele tijd vooruit kijkt. Het baasje speelt wel bij het derde potje vals, door halverwege het spelletje het propje nog een keer te laten zien. Toch vind ik het een hele slimme kat.

[pro-player width=’560′ height=’340′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=RknRjmLv9QA&feature=player_embedded[/pro-player]

Dit hondje is gek op de camera van zijn baasje. Hij vindt het prachtig als er foto’s van hem worden genomen. Als zijn baasje het schelpenspel met hem speelt door de camera onder een doosje te doen, wint het hondje iedere keer.

Ik vind het super knap van de huisdieren. Ik vraag me af hoe de baasjes het hun hebben aangeleerd. Misschien met een snoepje? In ieder geval erg leuk om naar te kijken.