Spaanse studenten zijn vandaag massaal begonnen met protesteren. De studenten, in 40 verschillende steden, protesteren tegen de bezuinigingen van de regering en tegen de politie die de laatste tijd veel te gewelddadig met jongeren omgaat.

“Wij hebben de crisis niet veroorzaakt, maar toch moeten we er voor betalen,” zegt de leider van de studenten die protesteren. Ook willen ze dat de corpschef Antonio Moreno en de afgevaardigde van de centrale overheid Paula Sanchez de Leon worden ontslagen.

Bezuinigingen

De scholen in Spanje hebben al een tijdje geen geld meer ontvangen van de overheid. De vakbonden dreigen dat als het geld niet gestort wordt er rellen zullen uitbreken op de nationale feestdagen van 15 en 19 maart.

De regering van Spanje bezuinigt veel op scholen. Volgens hun hebben ze een oppeper nodig om zo de staatschuld af te lossen. Bijna een kwart van de Spanjaarden zijn hun baan al kwijt geraakt.