Gisterochtend vond op een middelbare school in Ohio een schietpartij plaats. Inmiddels staat het aantal doden op 2.

Een minderjarige jongen heeft gisteren op een middelbare school in de plaats Chardon, in het Amerikaanse Ohio, het vuur geopend op leerlingen in de kantine. Hierbij raakte 5 mensen gewond. De 16-jarige Daniel Parmertor overleed maandag en vandaag is andere scholier hersendood verklaard. Waardoor het aantal doden van de schietpartij op 2 komt te staan. Van de overige 3 slachtoffers verkeert er nog 1 in kritieke toestand.

Volgens ooggetuigen zou de jongen op een groepje scholieren zijn afgelopen en begonnen zijn met schieten. Vervolgens brak er paniek uit en sloten alle docenten de klaslokalen. Een van de leraar zou hierna de jongen uit de school hebben gejaagd.

Schietpartij aangekondigd

De jongen zou zichzelf hebben aangegeven bij de politie, maar over zijn motieven konden zij nog niets loslaten. De lokale krant The Plain Dealer beweert dat de schutter zijn daad van tevoren heeft aangekondigd. De klasgenoten van de jongen, die een buitenbeentje was en gepest werd, zouden zijn bedreigingen echter niet serieus hebben genomen.